A blockchain a jövő

2018.10.16

A blockchain fejlődését és fontosságát akár az internethez is hasonlíthatnánk. Lassan, de biztosan halad előre, folyamatosan beszivárog a vállalkozásokba, a kormányzatokba, az emberek mindennapi életébe. Az internet még 1983-ban indult, azóta emberek milliárdjai használják nap, mint nap. Hasonló vagy talán még ennél is nagyobb változást hozhat a blockchain technológia az életünkbe, főként az üzleti élet területén, de a közösségi szolgáltatások esetében mindenképpen.

Az alábbi 10 pont alátámasztja miért is a blokklánc a jövő technológiája:


1. Megoldást ad a digitális kor bizalmi problémáira

A becsület és tisztesség nemcsak etikai, hanem gazdasági kérdés is. A vállalkozások célja, hogy elnyerjék a vásárlók, a partnerek és a munkavállalók bizalmát. A blokklánc technológia maga biztosítja, sőt garantálja ezt az okosszerződéseken keresztül az emberek számára.


2. Új korszak a személyes adatok védelmében

Képzeljük el, milyen nagyszerű lenne, ha csak olyan adatokat kellene megosztani másokkal, amit mi is szeretnénk. A blokklánc technológia mindenkinek a segítségére lesz abban, hogy megvédje és kezelje személyes adatait a digitális világban. Igaz, hogy ez egyelőre sci-fi kategóriának tűnik, de a blokklánc mindezt valóra váltja.

3. Harmadik fél eltávolítása

A blokklánc technológia alapjaiban változtatja meg a dolgok menetét, újradefiniálja a bizalom fogalmát, legyen szó bármilyen tranzakcióról. A blokkláncon tárolt adatok ellenőrizhetők, átláthatók és megváltoztathatatlanok, mely nemcsak olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat, de magasabb fokú bizalmat is eredményez.


4. Garantálja a biztonságos és védett internet használatot

Az internet egyáltalán nem biztonságos és az emberek folyamatosan ki vannak téve a hackelésnek, spameknek vagy rosszindulatú akcióknak. A blokklánc ezt is megoldja, hiszen senki sem mehet vissza azért, hogy megváltoztasson visszamenőlegesen információkat.


5. P2P gazdaság

Sokat hallottunk már a sharing economy-ról, azaz közösségi gazdálkodásról, melynek úttörői a TaskRabbit, az Uber, az Airbnb, vagy hazai, most bemutatott úttörője a PreDeem. Sikerük nem is igazán a megosztásnak, hanem inkább az aggregált információknak köszönhető. Vegyük például az Ubert és képzeljük el mindezt a blokkláncon, közvetítő fél alkalmazása nélkül, ahol a sofőrök azonnal a leendő ügyfelekkel kerülhetnének kapcsolatba.


6. Kártékony hirdetések felszámolása

Átláthatatlanság, csalás, átverések, ez csak néhány olyan kihívás, mellyel a digitális marketing iparágnak manapság szembe kell néznie. A blokklánc úgy tud ebben hatékony lenni, hogy felszámolja a kártékony résztvevőket és teret hagy a tisztességes vállalkozások felemelkedésének.


7. Készpénz nélküli jövő

A készpénz nélküli jövő már nemcsak egy álom. A kriptovalutákat az egyik lehetséges alternatívának tartják, melyhez szintén a blokklánc a kulcs. A szakértők úgy utalnak erre, mint a "pénzügyi rendszerek valós demokráciája". Az a nagy kérdés, hogy melyik kriptovaluta lesz alkalmas arra, hogy nap, mint nap használjuk, de hogy lesz ilyen is az valószínűsíthető.


8. A pénzügyi rendszerek újragondolása

A pénzügyi szolgáltatások teljes mértékben centralizáltak és folyamatosan próbálnak ellenállni a technológiai változásoknak. A bankok például odáig is elmennek, hogy akadályozzák az olyan jellegű innovációkat, melyek megdönthetnék egyeduralmukat. Egyik ilyen lenne a blokklánc, mely - akár központi szereplők nélkül - biztonságos, gyors és átláthatóságot teremtene az ágazatban.

Nem beszélve arról, hogy még manapság is emberek milliárdjai élnek úgy, hogy nem csatlakoztak a bankrendszerhez. A blokklánc számukra is lehetőséget teremt.


9. Gazdasági jogok védelme

Az évszázadok során hatalmas fejlődésnek lehettünk tanúi, ami az emberi élet szabadságát és a jogokat illeti. A valóságban azonban vannak olyan kormányzatok, melyek rendelkeznek olyan hatalommal, hogy elkobozhatják az állampolgárok tulajdonát az adatbázis manipulációjával. A blokklánc ezt is megakadályozhatná, hiszen a hatóságok nem állnak felette, az adatok nem változtathatók kedvük szerint.


10. Kisvállalkozók segítése

A blokkláncon bármi pénzzé tehető, legyen az bármilyen forrás vagy tehetség. Átlag emberek számára is lehetőséget ad arra, hogy akár a saját közösségén kívül is üzleti tevékenységet folytasson vagy befektetőket szerezzen.


CoinBroker véleménye:

A blokklánc technológiától nem kell félni. Támogatni kell és jóra használni, betartva a szabályozásokat, melyek remélhetőleg lassan, de biztosan felzárkóznak a XXI. század egyik legnagyobb innovációjához, amely nem csak gazdasági területen, de a közemberek napi életében is jelentős és nagyon sok esetben egyedülálló előnyökkel járó változásokat fog hozni.További információ: www.icobench.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.