A Bitcoin tőkeértéke újra elérte az egybillió dollárt

2021.03.12

A héten újra igazán kedvezően alakultak a kriptopiaci árfolyamok, nemcsak a listavezető Bitcoin, de a többi coin tekintetében is.

A Bitcoin tőkeértéke újra átlépte az egybillió dollárt, árfolyama közel 57 ezer dollár környékén szárnyal, remélhetőleg lassan megközelíti a mindenkori csúcsárfolyamát, melyet még februárban sikerült elérnie 58.350 dolláron.

Igaz, hogy az egybillió dollár nagyon is figyelemre méltó eredmény, de mégis felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy a tőkeérték mennyire megfelelő a Bitcoin reprezentálására, hiszen nem egy cégről vagy eszközről van szó. A vállalat valós vagyona vagy a kormányzat támogatása nélkül kijelenthető, hogy a befektetők azért vásárolnak, mert igazán hisznek a kriptovalutákban és azok hálózatában.

Az Ethereum - a második legnagyobb kriptovaluta - az elmúlt egy héten 20%-os növekedést tudhatott magáénak, elmúlt 24 órás teljesítménye +2%, árfolyama 1780 dollár környékén mozog.

A Bitcoin támogatói továbbra is hisznek abban, hogy a digitális valuta értéket képvisel, mely menedékvalutaként használható az infláció vagy a gyengülő dollár ellenében. Az ellenzők pedig tovább táplálják azt a felfogást, hogy a kriptovaluta nem más, mint egy felfújt buborék, mely hamarosan kidurranhat. 


További információ: www.economictimes.com