A Bitcoin felvirágzása még csak most kezdődik

2017.08.24

Ismert elemzők és stratégák szerint a Bitcoin fénykora még csak most kezdődik, mára már szinte a legtöbb nagy befektetési bank és elemzőház is figyelemmel kíséri a legnagyobb kriptovaluta piacának alakulását.

A Bitcoin jövője egyelőre még bizonytalan, számos tényező befolyásolja, de elismert szakemberek nagy része pozitív előremenetelt jósol, sőt szerintük még csak most indul be a gépezet. A legtöbben attól sem riadnak vissza, hogy konkrét számokat meghatározzanak.

Thomas Lee - Wall Street-i stratéga - optimista hangvételű kijelentést tett, szerinte 2018 közepéig 6.000 dollárt, 2022-re pedig akár 25.000 dollárt is elérhet a Bitcoin árfolyama.


Ronnie Moas, részvénypiaci elemző hasonlóan bizakodó a szuperpénzt illetően. Véleménye szerint a Bitcoin ára még az idén elérheti az 5.000 dollárt, de a következő egy évtizedben akár 50.000 dollárig is szárnyalhat. A teljes piacot figyelembe véve nem tartja kizártnak, hogy a kriptopénzek akár 1%-os piaci részesedést is megszerezhetnek a részvények és a készpénz piaci részesedéséből.  


A legmerészebb kijelentés a Business Insider vezérigazgatójától - Henry Blodget-től - származik, szerinte a Bitcoin árfolyama egy napon elérheti az 1 millió dolláros álomhatárt. Ennek egyik kiváltó oka lehet a decentralizáltság, melynek köszönhetően egyre nagyobb az érdeklődés a digitális valuta iránt. 


Természetesen nem mindenki ilyen derűlátó a jövőt illetően. Roy Sebag szakember már régen megszabadult saját Bitcoin-os befektetéseitől, szerinte a kriptovaluta nem értékálló, hosszú távon az árfolyamok a nullához közelítenek.


A Morgan Stanley egyik elemzője - James Faucette - a "spekulánsok beteg gyerekeként" utalt a Bitcoin-ra. Szerinte hiába emelkedik az árfolyam, ez csak a spekulánsoknak köszönhető, ezzel szemben egyre kevesebb azon kereskedők száma, akik elfogadják a Bitcoin-t hivatalos fizetőeszközként. 


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.