A Bitcoin birtoklása legális Kínában

2019.05.24

Ami Kínát illeti, mindig is jellemző volt, hogy szkeptikusan, de leginkább szigorúan álltak a kriptovilághoz, sőt még a tiltásig is eljutottak. Sa Xiao a Bank of China - Kína legrégebbi és egyik legnagyobb bankjának - tanácsának a tagja nemrégiben a kriptovalutákkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a Bitcoin kereskedelme legális az országban.

Kínában az emberek bármennyire is szeretnék, elég nehéz lépést tartani a kriptoszabályozás aktuális állásával. Néhány tevékenység, mint például ICO kibocsátása tiltott az országban, mivel elég sok volt a csalás és az átverés. Ebben a szigorú környezetben szinte felüdülés azt tudni, hogy a Bitcoin kereskedése nem esik tiltás alá.

Igaz, hogy Kína megtiltotta, hogy kriptovaluta tőzsdék az országban működjenek, de a Bitcoinos tranzakciók lebonyolítása legális. Közelebbről is vizsgálva a lehetőségeket, kijelenthetjük, hogy Bitcoin és más kriptovaluták birtoklása és alkalmi jellegű kereskedelme megengedett az országban.

Mindemellett Sia Xiao arra figyelmezteti az embereket, hogy a kriptovilág nem működik kockázatok nélkül, és ha nem figyelnek oda, akkor előfordulhat, hogy olyan csalók áldozatául esnek, akik magas megtérülést ígérnek befektetésükre.

Továbbá Kína fontolgatja azt is, hogy betiltja a kriptobányászatot, mert túl sok energiát igényel és egyáltalán nem környezetbarát. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a javaslat elfogadásra kerül-e.


További információ: www.cryptopolitan.com


Gyere el a soron következő meetup-ra május 27-én, melynek címe: Kriptovalutákról kezdőknek az alapoktól! Bárki megtanulhatja, ezt garantálom! Jelentkezz az alábbi linken! 


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".