A Bitcoin árfolyamának jövőbeni alakulása

2019.01.08

Győrfi András barátom a Kriptoakadelmia.com oldalain egy nagyon időszerű átfogó cikket tett közzé, amit fontosnak tartok kiemelni. 

Tavaly sokat cikkeztek a Bitcoin árfolyamáról, párhuzamot vontak a tulipánhagymákhoz kapcsolódó lufival. Sokan - feltehetőleg szakmai hátterük hiányossága miatt -  kerülték az objektív kép felvázolását. A blokklánc technológia - véleményünk szerint - megkérdőjelezhetetlen stratégiai jelentőségét is sokkal több alkalommal meg kellett volna említeni, melynek úttörője maga a Bitcoin. 

Győrfi András cikkében párhuzamot von az Amazon árfolyamának változása és a Bitcoin árfolyammozgása között, ami abszolút jó felvetés, mivel a 2000-es években az internetes cégek körül kialakult lufi hangulat és a 2017. év vége és 2018. év elején tapasztalható kriptovaluta árfolyamok kipukkadása teljes mértékben hasonló volt. Az más kérdés, hogy sokan nem tudták meglátni - ahogy én sem - a párhuzamot az emelkedés hevében. 

Javasolom, hogy olvassátok el a cikket, amiből egy számomra nagyon fontos rész veszek át:

"a technológiák, eszközök, üzleti modellek, egyebek elterjedési folyamatában ahogy arról már sokszor beszámoltunk mindig, óhatatlanul és menetrendszerűen van egy óriási felfutás, - egy hype - az azt követő összeomlás is törvényszerű. Majd eltelik néhány hónap, néhány év és elindul ismét a hype, ekkor viszont már más képet fest a piac. Sokkal inkább a valós felhasználási területek, a megalapozott üzleti modellek dominálnak a piacon, sokkal kevesebb teret és figyelmet kapnak a kézzel nem fogható, ködös, irreális álmokat kergető projektek és a csalások.

Érdemes megnézni a cikkben megjelenített két ábrát, amely a technológiák elterjedésének folyamatát veti össze az Amazon részvényeinek árfolyamával.

A cikk itt olvasható el


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".