A Bitcoin akár a 250 ezer dollárt is elérheti

2019.09.17

Tim Draper - az egyik legnagyobb Bitcoin guru - szerint az általa korábban jósolt 250 ezer dolláros árfolyam sem tükrözné a Bitcoin valódi erejét.

Szeptember 13-án egy interjúban nyilatkozott a híres amerikai kockázatitőke befektető, melyben jóslata szerint a hamarosan tömeges elfogadottságnak örvendő Bitcoin árfolyama az egekig emelkedhet.

"A 250 ezer dolláros árfolyam azt jelentené, hogy a Bitcoin részesedése a valuták piacán körülbelül 5% lenne és még ez is alábecslése lenne a Bitcoin valódi jelentőségének."

Draper szerint az emberek fizetéseik során még mindig a fiat pénzt részesítik előnyben, használata egyszerűbb megoldásnak tűnik, mivel a Bitcoin még mindig túl összetett. Ezen tulajdonsága egyébként a tömeges elfogadás és elterjedés egyik legnagyobb akadályát jelentheti.

Hosszú távon azonban mégis a Bitcoin lehet a megoldás, hiszen a fiat valuták legtöbbször erős politikai befolyásnak vannak kitéve, nem beszélve a természetes inflációról, melynek hatására folyamatosan csökken értékük.

Továbbra is úgy véli, hogy Argentína nagyszerű piac lehet a Bitcoin számára, mivel az ország nemzeti valutája folyamatosan elértéktelenedik, melynek köszönhetően a vállalkozások, sőt a magánszemélyek is elveszítik vagyonukat.

Mindemellett, az olyan országokban, mint például az Egyesült Államok az emberek egy megbízható valutát akarnak, mely decentralizált, szemben az olyan valutákkal, melyeket az erőteljes politikai befolyásoltság alatt álló FED ellenőriz.

Mindezek ellenére úgy gondolja, hogy rögös és hosszú út vezet addig, míg a Bitcoin elérheti a 250 ezer dolláros árfolyamot. 


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".