A Binance visszatért a szokásos mederbe

2019.05.16

A legfőbb kriptovaluta tőzsde - a Binance - visszatért a szokásos üzletmenethez a múlt héten történt hackertámadás után, melynek következtében 7000 BTC-t (kb. 40 millió dollárt) utaltak ki a tőzsdéről. A Binance nagyon hálás az ügyfeleknek, hogy a nehézségek ellenére is kitartottak és ezért szeretnék őket megjutalmazni BNB coinok formájában.

A Binance a Twitteren és hivatalos blogján is bejelentette, hogy a rendszer fejlesztése megtörtént és a kereskedés visszatérhet a megszokott formájába, addig is a felhasználóknak lehetőségük van például a nyitott tranzakciók törlésére vagy bármely más, a számlával kapcsolatos funkció használatára. A kiutalási funkció a kereskedés megindulása után is helyreáll rövid időn belül.

Ami a jutalmakat illeti, a tőzsde bejelentette, hogy 50.000 BNB (kb. 1,2 millió dollár) coint oszt szét azok között, akik az elkövetkezendő három napban 1 BTC feletti értékben kereskednek. A kereskedés határideje május 18. éjfél (UTC).

Ezzel egy időben a VIP felhasználók jelenlegi státuszuknál egy szinttel feljebb kerülnek kerek egy hétre. VIP ügyfélnek minősül az, aki az elmúlt 30 napban több mint 100 BTC értékben kereskedett és több mint 50 BNB coinnal rendelkezik.

A Binance kezdeményezésével nem minden felhasználó ért egyet. Egyrészt azt kritizálják, hogy ezzel a lehetőséggel arra buzdítják az embereket, hogy még többet kereskedjenek, mellyel ők jelentős kereskedési díjat zsebelhetnek be, majd ebből az összegből osztják a jutalmat. Mások azt nehezményezik, hogy a megjelölt 1 BTC túlságosan is nagy összeg és az akció csak az egyébként is "gazdag" ügyfeleknek kedvez, amely egyáltalán nem fair, hiszen a hackertámadás és az azt követő kellemetlenségek mindenkit érintettek, nemcsak a gazdagokat.

Mindeközben a kriptopiacon továbbra is pozitívan alakulnak a dolgok. Az Ethereum az elmúlt 24 órában közel 15%-ot emelkedett, jelenleg 261 dolláros árfolyamon kereskedhető. Tőkeértéke elérte a 27 milliárd dollárt, mely a jelenlegi teljes tőkeérték több mint 10%-a. Ezek remek hírek még annak ellenére is, hogy ez az árfolyam nagyon messze van a mindenkori legmagasabb 1423 dolláros árfolyamtól, melyet még 2018. januárjában ért el.

A Bitcoin árfolyama 8028 dollár, az XRP árfolyama pedig 0,44 dollár, mely 5%-os emelkedésnek felel meg az elmúlt 24 órában. 


További információ: www.cryptonews.com


Gyere el a soron következő meetup-ra, melynek címe: Kriptovalutákról kezdőknek az alapoktól! Bárki megtanulhatja, ezt garantálom! Jelentkezz az alábbi linken!


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".