A Binance Máltára költözik

2018.03.26


A Binance - a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje - Máltára veszi az irányt.

A 2017-ben Hong Kongban alapított vállalkozás tervei szerint irodát nyit Máltán - mondta Zhao Changpeng ügyvezető egy interjúban. Hamarosan egy fiat-kripto tőzsdét indítanak az európai szigetállamban és közel járnak hozzá, hogy partnerségi megállapodásokat kössenek a helyi bankokkal.

"Nagyon biztosak vagyunk a dolgunkban és bejelenthetjük, hogy banki partnerségi kapcsolatokat kötünk hamarosan. Málta haladó gondolkodású, amikor a kriptovilágról és a fintechről van szó."

A múlt év óta történt események Kínában és az USA-ban is megnehezítik a kriptovaluta tőzsdéknek, hogy egy állandó helyet találjanak. A Binance üzemeltet irodát Japánban és megpróbált engedélyt szerezni az ottani működésre, de inkább a költözés mellett döntöttek, hogy elkerüljék a hatóságokkal való konfrontációt. A Japán Pénzügyi Felügyelet pénteken figyelmeztette a tőzsdét az engedély nélküli működés miatt. Szintén tárgyalásokat folytattak a hong kongi hatóságokkal, de ezen tárgyalások kimenetele bizonytalan. A Binance aközött a 7 kriptotőzsde között volt, aki figyelmeztetést kapott a hong kongi hatóságoktól digitális vagyontárgyak kereskedése miatt.

A végső döntést az hozta meg Máltával kapcsolatban, hogy az ország minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy központként működhessen a digitális eszközökkel foglalkozó és fintech cégek számára. A kormányzat számos egyeztetést tartott a kriptovaluták, a token értékesítés és a kripto tőzsdék szabályozásával kapcsolatban. Tervek szerint szabályoznák a blockchain vállalkozásokat is, továbbá szeretnék átlátni az ICO projektek működését is.

Az ország miniszterelnöke - Joseph Muscat - Twitter bejegyzésben üdvözölte a Binance-t pénteken.

"Célunk, hogy úttörők legyünk a blockchain vállalkozások szabályozásában."


További információ: bloomberg.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!