A Binance a jövő

2019.07.30

Nincs olyan ember a kriptovilágban, aki még ne hallott volna róla. Egy nagyon szerény startupból kiindulva sikerült elérni a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje státuszt. Saját tokene a Binance coin (BNB), mely egy ERC20 token az Ethereum blockchainen. 4,2 milliárd dolláros tőkeértékével jelenleg a megtisztelő hatodik helyet foglalja el a top coinok rangsorában.

Szinte egyedülálló növekedése több tényező együttes eredménye:

  • Akkor is helyt állt a piacon, amikor a legtöbb coinnak nem sikerült, nem beszélve a jelenlegi bika piacról, amikor egyre több magánbefektető szállt be a Binance bizniszbe.
  • A Binance harsogó sikere, pozitív megítélése szintén hozzájárult a saját coin népszerűségéhez. A Binance ralli kéz a kézben jár a rohamosan növekvő felhasználó bázissal, mely biztosítja a hosszú távú növekedést. Jelenleg több mint tíz millió a regisztrált felhasználók száma. A korábbi hackertámadás ellenére a Binance továbbra is egy stabil tőzsde, ezzel együtt a BNB értéke is állandó, sőt folyamatosan növekszik.
  • A Binance csapata mindig is kiemelt figyelmet fordított a termékek fejlesztésére, az innovációra és a hatékonyan működő ökoszisztémára. Ez magában foglalja például a tőzsdei funkciók bővítését, a coinok égetését vagy a BNB alapú befektetési lehetőségeket. A Binance bármilyen ötlettel álljon is elő, az biztosan befolyásolja a kriptovaluták piacát.

A 2018 harmadik negyedévi indulás után a 200 főt foglalkoztató Binance egyből 200 milliós profitot könyvelhetett el. Ehhez képest a Nasdaq profitja is "csak" 209 millió dollár volt, sőt még a Deutsche Bank teljesítményét is sikerült leköröznie.

A Binance ugyanazt jelenti a kriptokereskedőknek, mint a New York-i tőzsde a klasszikus befektetőknek. De talán még ennél is tovább merészkedhetünk az összehasonlításban, ugyanis a tokenizáció és a Binance növekedési ütemét tekintve elmondható, hogy egy napon a Binance a Wall Street forgalmát is túlszárnyalhatja.

A Binance ügyvezetője - Changpeng Zhao vagy más néven CZ - egyszer megemlítette, hogy az az ország, ahová a Binance beteszi a lábát, szép kis adóbevételhez jut hozzá. Nem lesz ez másként Máltán sem, a cég új bázisán. Az áthelyezés indoka többek között a rugalmas máltai pénzügyi politika, a blockchain és a kriptoágazat elfogadottsága. Számos blockchain és kriptovállalkozás választja Máltát, mellyel hozzájárulnak a helyi gazdaság robbanásszerű növekedéséhez.

A több milliárd dolláros értékű Binance azt ígéri, hogy hosszú távon is számolni kell vele. Csapata jelenleg is egy decentralizált tőzsde létrehozásán dolgozik, melynek központi eleme lesz a BNB coin. Amint ez a hatalmas projekt megvalósul, számos új lehetőség nyílik meg a BNB tulajdonosok számára. Mindent egybevetve, a Binance rendelkezik azzal a tapasztalattal és motivációval, hogy kiküszöbölje a decentralizáció hátrányait és megerősítse a tőzsdét a további hackertámadások megakadályozása érdekében. 


További információk: www.exante.eu


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".