A Bank of England újabb gazdasági válságra figyelmeztet

2019.11.01

"A Bank of England jelenlegi vezetője - Mark Carney - korábban már többször felszólalt egy globális digitális valuta létrehozása mellett. Szerinte ez segíthetne elkerülni a jövőbeni gazdasági összeomlásokat."

A Bitcoin még a 2008-as globális pénzügyi válság idején született, mellyel megalkotója alternatívát akart nyújtani a bankrendszerek instabilitásával szemben.

A bankok folyamatosan fogadtak el betéteket, hiteleztek, mindezt úgy, hogy betéti kötelezettségeiknek csak részben tudtak eleget tenni, ez pedig egyenesen a 2008-as válsághoz vezetett.

Most a korábbi Bank of England vezér - Mervyn King - figyelmeztette a világot, hogy gyakorlatilag bekötött szemmel haladunk a második globális pénzügyi válság felé, mely esemény egyben hatalmas jelentőségű lehet a Bitcoin és más kriptovaluták számára.

King az IMF éves ülésén kifejtette, hogy rossz úton járunk, ha úgy teszünk mintha bankrendszerünk biztonságossá vált volna, és fejjel megyünk egy következő válság felé, melynek pusztító következményei lesznek.

"Semmi kétség, hogy zűrzavaros politikai időszakban élünk, de mégis nagy szükség lenne a gazdaságpolitikát megalapozó javaslatok megvitatására."

A jelenlegi Bank of England vezér - Mark Carney - már korábban is kifejezte támogatását egy globális digitális valuta megalkotása mellett, mely megakadályozhatná a jövőbeni lehetséges - a 2008-ashoz hasonló - gazdasági válságokat.

Mindeközben Kínában hamarosan várható az államilag támogatott digitális valuta indulása, mely a Bitcoinhoz hasonlóan működhetne, sőt a blockchain technológiát használná.

Tavaly a Bitcoin részben összeszedte magát, ekkor a befektetők még abban reménykedtek, hogy a Bitcoin mint digitális arany terjedhet el, és akár menedékvalutaként is funkcionálhat. Ez eddig nem következett be, sőt a Bitcoin ára csökkent, miközben az arany és a japán jen árfolyama folyamatosan felfelé ível.

A Bitcoin ára továbbra is eléggé volatilis és senki, semmilyen módon nem képes megjósolni, hogy az árfolyamok hogyan alakulnak a jövőben. Sokan gondolják úgy, hogy a Bitcoin csak egy újabb pénzügyi válság bekövetkeztekor fog majd elterjedni és érvényesülni. 


További információ: www.forbes.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".