A Bank of America elismeri, hogy a kriptovaluták valós veszélyt jelentenek működési modelljükre

2018.02.26

A Bank of America - a világ egyik legnagyobb pénzügyi intézménye - egy éves jelentésben elismerte, hogy a kriptovaluták valós veszélyt jelentenek működési modelljükre. 

A február 22-i keltezésű - az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelethez benyújtott - jelentés felsorolt egy sor olyan gazdasági, geopolitikai és működési kockázati tényezőt, amivel a Charlotte-i székhelyű banknak szembe kell néznie az új pénzügyi évben. Idén első ízben a kriptovaluták növekvő elfogadottsága is szerepel a listán.

A bank nem engedélyezi, hogy ügyfelei kriptovalutát vásároljanak hitelkártyájuk használatával.

"Az ügyfelek választhatnak más, olyan piaci résztvevőket, akik benne vannak ebben az üzletben és olyan jellegű termékeket is kínálnak, mint a kriptovaluták, melyet mi spekulatívnak és kockázatosnak ítélünk meg."

A bank - mely a második legnagyobb az USA-ban - elmondta, hogy a kriptovaluták, új technológiák és más fintech újítások széles körű elfogadása jelentős költségekkel jár. Márpedig ha nem fejlesztenek ebben az irányban, akkor nem maradhatnak versenyképesek.

Továbbá azt is hozzátették, hogy a kriptovaluták és más technológiák korlátozzák a pénzintézet pénzmosás elleni küzdelemben való hatékony részvételét.

Az éves riportban fellelhető az a megállapítás is, mely szerint a pénzügyi intézmények kezdenek aggódni amiatt, hogy a kriptovaluták tömeges elfogadása egy napon valósággá válhat.

A bankok nyilvánvalóan tisztában vannak ezzel egy ideje. A Bank of America az évek során szép csendben számos kriptovalutával kapcsolatos szabadalmat adott be. Azonban a bank tagadja, hogy ilyen irányú fejlesztések történnének és nyilvánosan kifejezte, hogy a kriptovaluták széles körű elfogadása nem valószínű, hogy bekövetkezik.

Mindenestre az biztos, hogy a Bank of America és más pénzügyi intézmények mostanra felfogták, hogy többé már nem tehetnek úgy, mintha a kriptovaluták nem jelentenének veszélyt rájuk nézve.


CoinBroker véleménye: 

"A blokklánc technológia a bankok számára sem lesz megkerülhető. Csak az a kérdés, hogy mikor ismerik fel és kezdik előnyükre formálni és elfogadni. A kriptovaluta pedig a blokklánc technológia velejárója, lehet nem szeretni, de itt van és egyre inkább napi életünk részévé válik. Kitapossa magának az utat és meghatározó helye lesz, még ha a pénz szerepét nem is - vagy csak bizonyos részterületeken - fogja betölteni."


További információ: www.ccn.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Következő Meetup-unkat 2018. március 13-án tartjuk az A38 Hajón, melyre jegyet az A38 oldalán vásárolhatsz. 

Téma: Tőzsdepszichológia alkalmazása, mik lehetnek a 2018. év vezető kriptovalutái