ICON

Az ICON projekt egy globális, decentralizált hálózat fejlesztésén dolgozik. A honlapja szerint "összekötni akarja a világot, a világ egyik legnagyobb decentralizált hálózatának megépítésével". Ennek eléréséhez egy masszív platformot hoztak létre, mely lehetővé teszi a különböző blockchainek számára az egymás közötti interakciót okosszerződések segítségével. Az ICON végcélja, hogy a különböző szektorok (pl. pénzügy, biztosítás, egészségügy, oktatás, kereskedelem) számára biztosítson együttműködést egyetlen hálózaton belül. Számos neves intézmény van már a rendszerben. Bárki létrehozhat egy új blockchaint és csatlakozhat a hálózathoz.


ICON coinja az ICX, mely a nagyobb tőzsdék közül az alábbiakon kereskedhető pl. Binance, Bithumb vagy Upbit.


Az ICON fejlesztése már több mint két éve zajlik. A Dayli Financial Group hozta létre, mely egy koreai fintech cég, melynek tulajdonában van többek között a Coinone koreai tőzsde.  

Az ICON az ICON Republic-on keresztül kapcsolja össze a blockchain közösségeket. Mint a nevéből is kiderül, az ICON Republic úgynevezett irányító szervként működik az egyébként egymástól független blockchainek között. Képzeljük el úgy, mint az Egyesült Államok és az önálló államok egymáshoz való viszonyát. Minden közösség a saját szabályai alapján működik, mely azt jelenti, hogy az ICON-nak önmagában nincsen hatalma afelett, hogy a közösség tagjai hogyan is működnek a ICON rendszerén kívül.
Az ICON mesterséges intelligenciát használ az árfolyamok vagy a hálózat pontrendszerének kezelésére, (Incentives Scoring System) kiszámolja például, hogy mekkora jutalom jár egy-egy node-nak a hálózathoz való hozzájárulásáért cserébe.

DAPPs: bárki használhatja az ICON-t decentralizált applikációk építésére. Ezeket az app-okat később az ICON áruházban listázzák, melyek letölthetők és használhatók.

ICX - az ICON coin egy ERC20 token, azaz bármely Ethereum kompatibilis pénztárca megfelelő, például Meta Mask, Ledger Nano S, MyEtherWallet.