BITCOIN CASH


Mindenki tisztában volt azzal, hogy változtatni kell a Bitcoin működési modelljén, mert az már elavult. A cél a Bitcoin fizetési hálózat sebesség problémáinak megoldása volt, a hálózat gyorsaságának növelése illetve az alacsony tranzakciós költségek biztosítása. 

A Bitcoin Cash hihetetlenül erősen kezdett, létezésének kevesebb, mint 60 órája alatt 7,3 milliárd dolláros piaci tőkét ért el, mellyel rögtön a harmadik helyre ugrott a top coinok rangsorában. Jelenleg a negyedik helyen szerepel.
2017. augusztus 1-jén UTC idő szerint 12:20-kor a Bitcoin blokklánc ketté vált és ennek eredményeként létrejött a Bitcoin Cash (BCH). Mivel a Bitcoin Cash a Bitcoin hardforkja, ezért az, aki a fork időpontjában rendelkezett valamennyi Bitcoinnal, az ugyanannyi Bitcoin Casshel is rendelkezik.

A Bitcoin Cash fontos tulajdonságai melyek jobbá, modernebbé, illetve használhatóbbá teszik elődjéhez képest, hogy a blokkméret 8MB (a tranzakciók átlagos hitelesítési ideje jóval rövidebb, mint a Bitcoin esetén), az egyéb újításoknak köszönhetően lényegesen fejlettebb és gyorsabb átutalásokra ad lehetőséget, és olcsóbb, mint a Bitcoin hálózata. További előny, hogy a Bitcoin Cash sokkal jobban támogatja a szoftver különböző formájú megvalósítását. (pl. Bitcoin ABC)

A Bitcoin Cash jól ismert támogatói Roger Ver, Jihan Wu, Rick Falkvinge, John McAfee, Kim Dotcom and Gavin Andresen.