GYAKORLATI INFORMÁCIÓK


A megvásárolt kriptovalutákkal akár a boltban is fizethetünk, ha rendelünk magunknak előre feltölthető (pre-paid) bankkártyát. Forint alapú, előre feltölthető bankkártyát is választhatunk ilyen a Tenx.Hogyan vásárolhatunk kriptovalutát?

A legfontosabb, hogy ha vásárolunk is kriptovalutát, azt a kiemelt kockázatú pénzügyi műveletek közé soroljuk. Kriptovalutákat internetes kereskedési rendszerekben tudunk vásárolni, melyek között szabadon transzferálhatunk tört darabokat is. Tehát akár 5000 Ft-ért is vásárolhatunk Bitcoint annak ellenére, hogy árfolyama több ezer dollár.

Kereskedési platform választásának szempontjai:

  • Fontos szempont, hogy melyik országban működik? 
  • Lehet-e utalással feltölteni EUR vagy USD számlánkat?
  • Van-e lehetőség stop-loss ajánlatra? - Bitstamp és Bitfinex rendszereken igen

CEX.io és Bitstamp.net rendszerekben lehet utalni EUR-t és USD-t

Általam sikeresen tesztelt illetve használt  kereskedési rendszerek:

CEX.io  (BTC, LTC, ETH, BCH) - felülete egyszerű, könnyen kezelhető. Nagy előnye, hogy feltölthető euróval és dollárral is, mely utalással a legkifizetődőbb. A bankkártyás feltöltés díja: 3,5% + 0,25 USD.


Bitstamp (BTC, ETH, LTC, XRP) - profi kereskedési lehetőségeket biztosít, mint például a csúszó stoploss alkalmazása, amely lehetőséget ad a már megszerzett profitszint dinamikus garantálásra. Azaz egy olyan inaktív eladási ajánlat adható, amelynek aktiválási árszintje az árfolyam emelkedésével automatikusan növekszik. Euróval és dollárral is feltölthető.

Kisebb coinok esetén Binance-t (több mint 70 kriptovaluta elérhető) használom, amely kiemelten biztonságosnak mondható, mivel egy decentralizált tőzsde, amely forgalma alapján a 9. helyen áll. 

Alap és haladó kereskedési felületet is kínál, így kezdők számára is könnyen használható. Kapacitása: 1.4 millió tranzakció/másodperc, többnyelvű (kínai, angol, koreai, japán) és az összes jelentős coin elérhető, kereskedhető (BTC, ETH, LTC, BNB). Kereskedési jutalék: 0,1%

Exodus wallet: felülete felhasználóbarát, a design-nak köszönhetően olyan emberek is könnyedén eligazodnak benne, akik korábban sosem tőzsdéztek. A wallet coin-ok közötti váltásra is ad lehetőséget. A küldési és fogadási díjak kiszámítása nem a küldött/fogadott összeg alapján történik, hanem a hálózat aktuális forgalmának és a tranzakció byte méretének figyelembevételével.Kereskedés alapjai

Folytatása következik

Iratkozz fel a hírlevélre, ha további információkra vágysz.

* Adatkezelési szabályzat és irányelvek itt tekinthető meg

Gyakorlati tapasztalatok első kézből