DASH

Dash, a feltörekvő altcoin

A kriptovaluták piacán - mint minden más piacon is - hatalmas a verseny. 

A DASH egy nyílt forrású peer-to-peer kriptovaluta, mely rendelkezik a Bitcoin összes tulajdonságával és azon túl olyan lehetőségeket is magában hordoz, mint az instant tranzakciók (InstantSend), privát tranzakciók (PrivateSend) és a decentralizált irányítás (DGBB). 

Jelenlegi pozíciójába rögös út vezetett. Eredetileg XCoin (XCO) néven bocsátották ki 2014. január 18-án, majd február 28-án Darkcoinra keresztelték, ezután 2015. március 25-én kapta meg a DASH nevet a Digital Cash szavak kombinációjának eredményeképpen.

Indulásának időpontjában a kriptovaluták piacán sok coin-t a csalással azonosítottak, ennek a viharos időszaknak az egyik túlélője a Dash. 

Fejlesztői csapata, mely több mint 50 főből és számtalan, nem fizetett önkéntesből áll folyamatosan azon dolgozik, hogy új funkciókat vezessenek be a rendszerbe. Olyan problémákra találtak megoldást, mint a visszaigazolási sebesség, mely egyre gyorsabb és a blokk mérete is növekszik. A biztonság magas fokú és lehetőség van teljes anonimitásra. A fejlett miner rendszernek köszönhetően a hálózat gyors, biztonságos és forradalmi. 2014-es indulása óta rohamosan növekszik az értéke.


A Dash altcoin közössége a legaktívabb fórummá nőtte ki magát a BitcoinTalk-on.

A Dash az első decentralizált autonóm szervezet (Decentralized Autonomous Organization - DAO), mely számítógépes programok, úgynevezett okosszerződések szerint működik. A pénzügyi szabályokat és tranzakciókat a blockchain rögzíti. 

A Dash rendszerében mindenki egyenrangú, fontos a közösség ereje. Bármilyen projekthez hozzá lehet szólni és új funkciókat lehet hozzáadni a rendszerhez. Nemcsak technológiai fejlesztésről lehet szó, marketing és önkéntes projektek is javasolhatóak. A platform fejlesztéséért kitűzött jutalmak pedig automatikusan generálják a fejlődést.

Rohamos fejlődésének ez az egyik kulcsa, hogy maguk a felhasználók járulnak hozzá előmeneteléhez.

A Dash vonzó alternatívaként szolgál a hagyományos elektronikus fizetési eszközök helyett. Jelenleg is több kriptopénz alapú bankkártya fogadja a Dasht, például Wirex, Spectrocoin, Bitwala. Így gyakorlatilag szinte bárhol fizethetünk vele. 

A Dash csapata további újításokon dolgozik, melynek célja, hogy a kriptovaluta mindenkihez eljusson a világon. Az új projekt a Dash Evolution, egy Dash pénztárca megalkotása, mely bármely eszközről elérhető, gyorsan, olcsón lebonyolítható tranzakciókat kínál.

"A Sentinel modularizálja a Dash applikációit, ami az első lépés a Dash Evolution irányába. Azzal, hogy az adatbázis kezelőt leválasztják, a fő pénztárca modul érintetlen marad, miközben új funkciókat lehet integrálni."

Forrás: http://www.bitcoinbazis.hu/dash-feljovoben-levo-altcoin/