Tippek hogyan válj sikeres befektetővé

A kriptovalutákkal történő kereskedés kifizetődő módja lehet a pénzkeresésnek. De mint minden más befektetésnek, ennek is megvannak a maga kockázatai és bizonytalanságai. 

A kriptovalutákkal való kereskedés nagyfokú kockázattal jár, és ha nem vagy óvatos, nagyon gyorsan elveszítheted a pénzed. Nézzünk meg néhány olyan fő tényezőt, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt belevágnál. Ha új vagy a kereskedésben, vagy egyszerűen csak nem tudod, hol kezdd el, ezek a tippek segíthetnek. 


Ne kereskedj, ha érzelmileg túlságosan feldúlt vagy

Akár tapasztalt kereskedő vagy, akár csak most kezded, fontos, hogy kereskedés közben ne legyél túlságosan érzelmes. Ha erős érzelmeket, például haragot, mohóságot vagy félelmet érzel, ezek elhomályosíthatják az ítélőképességed, és rossz döntésekhez vezethetnek.

Nyereségek realizálása és veszteségek kezelése (stop-loss)

Nyilvánvalónak tűnhet, de meglepő, hogy hány tőzsdei befektető felejti el, hogy nyereségét realizálja. A nyereség realizálása nem mindig egyértelmű, hogy mikor történjen, de nagyon fontos, hogy rendszeresen nyereséget vegyünk ki. Az is fontos, hogy nyereséget akkor is realizáljuk, ha elkezdünk más pozíciókban veszíteni, még ha csak kis összegben is. Ha nem veszel ki nyereséget és nem véded a tőkédet, azt kockáztatod, hogy olyan befektetési pozíciókat tartasz, amelyek idővel sokkal kevesebbet érhetnek, mint amikor befektetted. 

Az is fontos, hogy kereskedés közben néha-néha kisebb veszteséget is elkönyveljünk, de ügyelni kell rá, hogy soha ne legyenek folyamatosan veszteségek. Ha nem vállalod fel időszakonként a veszteséget, akkor negatív pozíciókban ragadhatsz, és azt kockáztatod, hogy nem tudsz jelentős nyereséget elérni.

Használj a kereskedést támogató platformot

Mindig az első döntés a jó! - mondják a tapasztalt befektetők. 

Rengeteg előnye van annak, ha egy kereskedést támogató platformot használsz - például a Profit Managert -, ahelyett, hogy kézzel csinálnád a tőzsdei felületen a műveleteket. Talán a legfontosabb, hogy sokkal nehezebb hibázni, ha egy platformon támogatásával kezeled befektetéseidet. A Profit Manager kereskedést támogató platform segítségével egyedi igényeid szerint automatizált kereskedési stratégiákat állíthatsz be, így nem csak a vásárlásaidat (tőkéd bővítését) tudod automatizálni, hanem a tőkédet és a megszerzett nyereséged külön kezelve tudod védeni. Minden egyes befektetési egységet külön külön, amit szinte képtelenség lenne manuálisan követni és beállítani.

A befektetési stratégiák esetében nincs olyan megközelítés, amely mindenkinek megfelel. Azonban azok számára, akik újak a kriptopénzek világában, jó kiindulópont lehet az úgynevezett dollárköltség-átlag stratégiával kezdeni. Ennek lényege, hogy egy fix összegű készpénzt rendszeresen befektetünk egy adott kriptovalutába, függetlenül az aktuális árfolyamtól. Ezzel csökkenti az általános kockázatot, és növeli az esélyét annak, hogy hosszú távon nyereséget érjen el.

A Profit Manager támogatja a csoportos azaz több kriptovaluta egyszerre történő megvásárlását is, így manuálisan egyszeri alkalommal is vásárolhatsz, pár kattintással, mindezt a Binance tőzsdén tranzaktálva és tárolva befektetéseidet. 

Másik kedvelt módszer a trendkövető stratégia, amikor csak abban az esetben bővítjük befektetésinket automatikusan, ha az árfolyam a kívánt iránynak megfelelően változik. Például csak akkor vásárolunk  ha emelkedik 5%-ot az árfolyam. A trendkövető stratégia csoportos alkalmazása azaz több kriptovalutára történő beállításának hatalmas előnye van, mivel  így csak azokból a kriptovalutákból fogunk vásárolni melyek árfolyama növekszik. 

A kereskedést támogató platformok kiemelt előnye, hogy nyomon követheted befektetéseid teljesítményét és az olyan mérőszámokat, mint például, hogy az egyes stratégiák hány alkalommal generáltak nyereséget, így könnyebben találsz rá saját kereskedési stratégiádra, amit sikeresen tudsz alkalmazni a jövőben. 

Fontos, hogy olyan platformot válassz, amely könnyen átlátható számodra és rendelkezik a szükséges funkciókkal, mint például az időalapon ismétlődő (DCA - dollar cost average) és a trendkövető befektetési stratégiák, miközben biztosítja számodra a tőke- és nyereségvédelem beállításának lehetőségét. 

Kiemelten fontos, hogy csak olyan platformot használj, amely biztonsági funkciókkal rendelkezik, mint a kétfaktoros hitelesítés, hogy megvédje pénzeszközeid, a Profit Manager ilyen platform.

Csak óvatosan

A kriptovalutákkal való kereskedés izgalmas és potenciálisan jövedelmező módja a pénzkeresésnek, de egyben magas kockázatú tevékenység is, amely rendkívül veszélyes lehet. 

Fontos, hogy gondosan mérlegeld a fent felsorolt tényezőket, hogy elkerüld a komolyabb tőkeveszteségeket a kereskedés során. A kriptopénzek piacán sokféleképpen lehet befektetni, a kisebb kriptovaluták nagyobb kockázatot rejtenek magukban, mint a nagyobb tőkeértékűek, melyek forgalma (likviditása) is megfelelőbb lehet. 

Nem minden befektetési stratégiának azonos a kockázati szintje. A tőzsdén történő befektetések valóban kockázatosak, de rendkívül jövedelmező is lehet, ha gondosan figyelembe veszed a fent felsorolt tényezőket. 

Javasoljuk, hogy a fent vázolt tippek követésén túl olvasd el a "Profit vagy az élmény a fontos? Kriptovaluta befektetés egyszerűen" könyvünket, amit dedikáltan itt meg is rendelhetsz.

Ha még nincs Binance számlát

ÖRÖKÖS 20%-os kereskedési díjkedvezményt kaphatsz.
Ha már regisztráltál, akkor más családtagod nevében tudod igénybe venni az örökös 20%-os kedvezméyt.
Tipp: ha rendelkezek Binance coin-al, akkor alapból 25% kedvezmény üti a markod, mivel a kereskedési díj a BNB-ből kerül levonásra.
Mindezen felül tovább tudod csökkenteni az alábbi 20%-os referral kedvezményeddel kereskedési díjadat, így 0,1*0,75*0,8=
0,06% díjjal használhatod a Binance rendszerét.


Regisztrálj itt a linken és már Tiéd is a 20%-os kerekedési kezdvezmény.
A kedvezmény kódod: 
LCPNHTYO