Saját blokkláncát indítja az Amazon

2018.11.30

A kriptovaluta piacon tapasztalható folyamatos esés ellenére az Amazon két új blockchain alapú szolgáltatását jelentette be, mellyel a folyamatosan növekvő vásárlói igényeknek szeretnének megfelelni. A blockchain használatának pozitív példájaként említenek olyan szektorokat, mint az egészségügy vagy az autóipar.

A cégóriás egyik új szolgáltatása az Amazon Quantum Ledger Database vagy rövidített nevén QLDB, mely nem más, mint egy teljes körűen menedzselt, blokklánc alapon működő adatbázis, mely átlátható, megváltoztathatatlan tranzakciós nyilvántartást kínál a kriptográfia segítségével. Nyomon követ és rögzít minden egyes változást, mely utólagosan is visszakereshető.

Másik új blockchain szolgáltatásuk az Amazon Managed Blockchain, melynek segítségével a felhasználók könnyedén új blockhain hálózatokat hozhatnak létre. A Managed Blockchain akár együttesen is használható a fent már említett QLDB projekttel.

Korábban ebben a hónapban az Amazon két szabadalmat is elnyert. Egyiket a digitális aláírások integritásának védelmére, másikat az elosztott adatok tárolásának fejlesztésére. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.