Minden, amit az Ethereum hard forkról tudni kell

2019.01.07

2019. január nagyon mozgalmas lesz az Ethereum számára, hiszen 3 jelentős hard fork is lesz a hálózaton.

  • Classic Vision Hard Fork: várható időpontja január 11-én, melynek eredményeként az összes Ethereum tulajdonos 3 ETCV-t kap minden egyes ETH után.
  • Ethereum Nowa Fork: várható időpontja január 12-én, mely után minden ETH tulajdonos 1:1 arányú ETN-t kap
  • Constantinople Fork: a legjelentősebb és legnagyobb hatású hard fork, a rendszer eddigi legnagyobb fejlesztése. Várható időpontja körülbelül január 16-án, a 7.080.000-as blokknál fog bekövetkezni. 3-ról 2 Etherre csökken a blokkjutalom, ezzel is csökkentve az új Etherek kibocsátásának gyorsaságát.


De mindezek vajon mit jelentenek az Ethereum hálózat és az ETH árfolyamának stabilitása szempontjából?

Ha csak az olyan blockchainekre gondolunk, mint az EOS, a Cardano vagy a Ziliqa, azt kell mondanunk, hogy az Ethereum hálózatnak manapság jóval nagyobb konkurenciával kell szembenéznie. Igaz, hogy a fentiek is elveszítették valutájuk értékének csaknem 90%-át az elmúlt évben, ez mégsem változtat azon a tényen, hogy a most következő hard fork igencsak gyengíteni fogja az Ethereum stabilitását. Láthattuk már ezt korábban is, például a Bitcoin hard fork esetén.

Ami az Ethereum árfolyamát illeti, nehéz hosszú távú előrejelzéseket mondani. Rövid távon minden bizonnyal jelentős ingadozás várható. A keletkező új coinok számára ez jó hír, viszont nem mondható el ugyanez az Ethereum szempontjából, és mindez nyilvánvalóan megnehezíti dolgát, hogy megtartsa vagy éppen visszaszerezze második helyét az XRP-től a top coinok rangsorában.

Jelenleg az Ethereum egy kritikus átalakulás közepén tart, mely eldöntheti, hogy a jövőben is megmarad-e a domináns blockchainnek.

Arthur Hayes - a BitMEX ügyvezetője - nagy reményeket fűz ahhoz, hogy az Ethereum hálózata a közeljövőben újjáéleszti az ICO-k piacát is. 


További információ: www.cryptopotato.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".