IOTA


Mikrotranzakciók lebonyolítását biztosítja tranzakciós költségek nélkül, valamint biztonságos működést. További célja bányászok kiiktatása a folyamatból, azaz megszabadulni minden - a legtöbb kriptovalutát sújtó - problémától, mint például a skálázhatóság hiánya, a drága bányászati költségek vagy a lassú tranzakciók. Mindezt legújabb, innovatív quantum-proof protokolljának segítségével valósítja meg.

Manapság egyre inkább elterjedtek a gép-és-gép közötti interakciók, az IOTA-nak pedig a nevében is benne van, hogy ezeknek a tranzakcióknak a platformja kíván lenne. Elméletben erre az IOTA hálózata a legmegfelelőbb megoldás, mivel nincsennek tranzakciós díjak, ami zökkenőmentes kommunikációt biztosít a gépek között, továbbá megkönnyíti a B2B tranzakciókat mind lokális, mind globális szinten. Az IOTA emellett platformot biztosít az anonim és lekövethetetlen üzenetküldésekhez és szavazáshoz. Az androidos alkalmazása segítségével bárhova, bárkinek lehetőségünk van pénzt utalni. Az IOTA fejlesztése 2015-ben kezdődött és 2017-re jelent meg.

Az IOTA nyílt forrású, elosztott főkönyv, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy az IoT világában használható legyen. Az IoT - Internet of Things - minden olyan eszköz, mely az Internet segítségével összeköthető és irányítható. 

Az IOTA stabilan tartja magát a top coinok rangsorában. Természetesen a legtöbb nagy tőzsdén kereskedhető, csak hogy néhányat említsünk, a Binance-on, Bitfinexen, Coinone-on, Huobin.