INSUREPAL
Vegyünk egy példát, minden autó tulajdonosnak szüksége van biztosításra, ezért van az, hogy több millió biztosítás létezik a világon. Az egyetlen probléma a mostani biztosítási rendszerrel, hogy a "jó" sofőrök fizetnek a "rossz" sofőrök hibáiért vagy a biztosítási csalásokért. Az insurepal platform pedig ennek a problémának a megoldását kínálja.
Az első blockchain alapon működő decentralizált biztosítási platform social proof garancia támogatással, mely egy teljesen új megközelítése a biztosítási szektornak. A peer-to-peer biztosítások új generációja, mely társadalmi jóváhagyáson, mások bizalmán alapszik és teljesen kihasználja a blockchain innováció erejét. A platform a mostani biztosítások helyettesítésére szolgál és teljes lefedettséget kínál az üzleti és magánéletben egyaránt, legyen az életbiztosítás vagy lakásbiztosítás.

Árfolyama: 0,036 dollár, tőkeértéke: 7,3 millió dollár
Működése: Peter biztosítást szeretne kötni, végig görgeti közösségi kapcsolati listáját és megkéri Annát, hogy legyen az ő "jóváhagyója" vagy ajánlója. Anna ezt megteszi saját hitelkártyája felhasználásával és azonnali bónuszban részesül, majd Peter Anna jóváhagyása alapján bekerül a rendszerbe. Anna viszont csak akkor fizet, ha Peter követelést nyújt be. Hogy hogyan is működik mindez? A beépített social proof garanciának köszönhetően. 


Social proof: pszichológiai jelenség, melynek hatására másképpen cselekszünk vagy más döntéseket hozunk mintha kizárólag csak saját józan eszünkre hallgatnánk, hiszen cselekedeteink során a belénk vetett hit és bizalom motivál bennünket.

Mottója: "ha a barátaid bíznak benned, mi is bízunk benned"